Zeytinyağlı Taze Fasulye Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı Taze Fasulye Yemeği Tarifi:

Malzemeler:

  • 1 kg taze fasulye
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 3 adet domates
  • 1 çay bardağı MTG zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • 1 su bardağı su

Yapılışı:

  1. Hazırlık: Fasulyeleri yıkayıp uçlarını kesin ve ortadan ikiye bölün. Soğanları yemeklik doğrayın, domatesleri rendeleyin, sarımsakları ince ince doğrayın.
  2. Soğan ve Sarımsak: Tencereye zeytinyağını koyun ve soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından sarımsakları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
  3. Fasulye ve Domates: Fasulyeleri tencereye ekleyin ve birkaç dakika karıştırarak kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesleri ekleyin.
  4. Baharatlar: Toz şeker ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırın.
  5. Pişirme: 1 su bardağı suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 30-40 dakika).
  6. Servis: Zeytinyağlı taze fasulyeyi soğuk veya ılık olarak servis edebilirsiniz.

 

Afiyet olsun! Yeni tariflerle sizlerle olacağız.

Bu Yazıyı Paylaşmak İster misiniz ?
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.