Zeytinyağlı Taze Fasulye Yemeği Tarifi:
Malzemeler:
1 kg taze fasulye 2 adet büyük boy soğan 3 adet domates 1 çay bardağı MTG zeytinyağı 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı toz şeker Tuz 1 su bardağı suYapılışı:
Hazırlık: Fasulyeleri yıkayıp uçlarını kesin ve ortadan ikiye bölün. Soğanları yemeklik doğrayın, domatesleri rendeleyin, sarımsakları ince ince doğrayın. Soğan ve Sarımsak: Tencereye zeytinyağını koyun ve soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından sarımsakları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Fasulye ve Domates: Fasulyeleri tencereye ekleyin ve birkaç dakika karıştırarak kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesleri ekleyin. Baharatlar: Toz şeker ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırın. Pişirme: 1 su bardağı suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 30-40 dakika). Servis: Zeytinyağlı taze fasulyeyi soğuk veya ılık olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun! Yeni tariflerle sizlerle olacağız.